Dermatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor pielii, precum bolile cutanate sau a anexelor pielii (unghii şi păr), dar şi mucoasele adiacente (organe genitale sau cavitatea bucală).

Interesant este faptul că dermatologia cuprinde aproximativ 3000 de boli cum ar fi acneea, bolile inflamatorii cutanate, cancerele de piele sau probleme legate de îmbătrânirea pielii.

Cât despre dermatologia estetică, aceasta este o ramură a dermatologiei ce se ocupă de diferite proceduri estetice minim invazive oferind cele mai bune soluţii pentru tenul şi pielea ta. Orice femeie care îşi doreşte un aspect al pielii sau al tenului mai sănătos, apelează la un dermatolog pentru a trata ridurile sau pentru a întârzia efectele îmbătrânirii care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Vezi mai multe detalii despre serviciile de dermatologie pe care ţi le putem oferi pentru tratarea sau înfrumuseţarea pielii.

Serviciile oferite în clinica noastră

Apelează la Feminasmed pentru diferite tipuri de servicii de dermatologice oferite de către medicul dermatolog din clinica noastră, precum:

  • dermatologie
  • mezoterapie – lipoliza abdomen/flancuri, Lipoliza coapse anterior/posterior, Mezoterapie vergeturi abdomen/fese, Mezoterapie scalp (alopecie), Mezoterapie corecție cearcane cu acid hialuronic și cocktail substanțe nutritive, Mezoterapie rejuvenare facială, gât, decolteu
  • microneedling – corecția ridurilor fine și hidratare cutanată intense, Lifting și fermitate cutanată, Regenerare cutanată și tonifiere, Fotoaging, Tratament depigmentare faciala, Tratament vergeturi abdomen/fese, Corecția cicatricilor post-acneice, Tratament de biorevitalizare și rejuvenare fără ace – PRX T33
  • toxina botulinica – corecția ridurilor cu toxina botulinica – 1 zona (frunte/glabela/periocular), Corecția ridurilor cu toxina botulinica – 2 zone (frunte+glabela), Corecția ridurilor cu toxina botulinica – 3 zone (frunte+glabella+periocular), Tratamentul hiperhidrozei palmare/plantare, Tratamentul hiperhidrozei axilare
  • Tratamente cu acid hialuronic – augmentare buze cu acid hialuronic, Injectare acid hialuronic șanț nazo-genian, Depigmentare cearcăne cu acid hialuronic, Rejuvenare gât cu acid hialuronic, Tratamente faciale de hidratare, Tratamente faciale de hrănire, Rejuvenare faciala (arcadă, pomeți, gât, buze, frunte, barbie)

De ce să alegi FeminasMed

Oferim o gama largă de servicii medicale, precum medicina morfo-fetală, servicii ginecologice, de estetica, consultații și planuri personalizate nutriție, consiliere psihologică individuală, de cuplu sau de familie

Putem acoperi o sfera vasta de servicii terapeutice, pentru toate grupele de varsta, personalizand interventia si asigurand confidentialitatea.

Sesiuni de grup sau individuale pentru parinti, copii sau angajati, sustinute de specialisti psihologi, psihoterapeuti, medici sau profesori.

Ne asumam inclusiv rolul de a coordona si implementa actiuni publice de psihoeducatie si anti-stigmatizare.

Consult dermatocosmetic

Dacă ai nevoie de un tratament specializat pentru diferite probleme ale tenului precum acnee, vase sparte, cearcane, pete sau riduri, poţi să apelezi la clinica noastră pentru un consult dermatoscosmetică.

Medicul dermatolog va stabili un plan de tratament pentru ca aspectul tenului tău să arate din nou fără imperfecţiuni şi fără probleme. Dermatoscosmetica este o ramură a dermatologiei care se ocupă de tratarea afecţiunilor superficiale ale pielii folosind atat produse cosmetice cât şi farmaceutice, acolo unde este cazul.

Dermatoscopie pentru leziuni cutanate

În timpul consultaţie de dermatologie medicul va putea realiza o dermatoscopie. Aceasta este o metodă rapidă şi neivazivă de a examina pielea, cu scopul de a creşte acurateţea diagnosticului oferit. Se foloseşte în special pentru a diagnostica diferite leziuni ale pielii precul melanom sau alte leziuni precanceroase, însă nu se limitează la atât, se pot observa numeroase afecţiuni de acest tip.

Aparatul cu care se realizează această examinare a pielii se numeşte dermatoscop. Acesta funcţionează pe un principiu care se bazează pe scăderea reflexiei aerului în stratul cornos prin intermediul luminii polarizate. Astfel se pot observa atât suprafaţa pielii cât şi structurile mai profunde. Poţi veni în cadrul clinicii noastre pentru o dermatoscopie, fie la un control anual de prevenţie, fie dacă apare o problemă asupra pielii.

Preţul pentru o consultaţie şi dermatoscopie în clinica noastră este de 300 lei pentru 5 leziuni/aluniţe sau 60 lei per aluniţă/leziune.

Tratare acnee

Acneea este o afecţiune care poate să apară indiferent de vârstă sau de sex. Cauzele sunt multiple, începând de la predispoziţia genetică până la stres, transpiraţie, imunitate scăzută sau dereglări hormonale. Diagnosticarea corectă se realizează doar de către un medic dermatolog care poate recomandă ulterior mai multe tipuri de examinări: examen microbiologic, consultaţie endocrinologică, analize hormonale, consultaţie ginecologică.

În urma acestor investigaţii se va stabili planul de tratament potrivit pentru situaţia care a dus la apariţia acneei. La fel de importante sunt şi folosirea de produse dermato-cosmetice pe lângă tratamentul medicamentos care pot ameliora simptomele acneei şi ajută la vindecarea mai rapidă a acesteia, mai ales că acneea poate lăsa urme inestetice.

Electrocauterizare papiloame sau veruci

Electrocauterizarea este o procedură dermatologică minoră folosită în cadrul clinicii noastre, prin intermediul căreia se distrug termic ţesuturile şi leziunile mici cutanate benigne.

Această procedură se foloseşte în diferite tipuri de leziuni precum papiloame, veruci, tumori vasculare, fibroame, keratoze seboreice etc. Procedura nu este dureroasă pentru că înainte se realizează o anestezie asupra zonei tratate cu cremă anestezică ori cu anestezic injectabil.

Evaluare tipului de ten şi tratament personalizat

De ce este importantă evaluarea tipului de ten? Pielea fiecăruia dintre noi este diferită atât din punct de vedere al nuanţei cât şi a particularităţilor precum precum acneea, dermatita, problemele hormonale, modul în care reacţionează la diverşi factori de mediu precum poluare sau expunerea la soare etc.

Pentru a putea ştii ce tip de produse ţi se potrivesc este necesar să apelezi la ajutor specializat pentru a evaluat tipul de ten. Astfel tratamentul personalizat va fi unul eficient şi sigur pentru nevoile tenului tău.

Află mai multe detalii despre vizita la dermatolog

Când este momentul să apelezi la un dermatolog?

Vizitele la medicul dermatolog pot fi unele anuale în cazul în care nu prezinţi nici o afecţiune însă vrei să previi apariţia lor sau pur şi simplu ai nevoie de recomandări de diferite creme sau loţiuni de hidratare a pielii. De cele mai multe ori trebuie să găsim produsele care se potrivesc pentru ca piele să nu aibă de suferit. Medicul dermatolog este cel mai în măsură să îţi recomande produse adecvate după un plan de tratament personalizat.

Însă există şi situaţii în care vizita la dermatolog este una obligatorie, atunci când apar probleme de sănătate şi pielea a suferit de pe urma unei agresiuni externe sau interne precum: alunite care îşi modifică forma, dimensiunea şi culoarea, acnee, diferite erupţii cutanate, răni care nu se vindecă, infecţii ale unghiilor, dermatită, candidoză, rozacee sau urticarie etc. În principiu multe dintre afecţiunile pielii poti fi tratate relativ uşor în urma consultaţiei unui dermatolog, cu tratamentul adecvat.

O consultaţie de dermatologie realizată de către medicul nostru Alina Cipi este de 150 lei, controlul este 100 lei, iar evaluarea tipului de ten şi recomandare tratament 200 lei.

Cum decurge o consultaţie dermatologică

Înainte de a merge la o consultaţie dermatologică nu este necesar să te pregăteşti în vreun fel anume. Doar în cazul în care afecţiunile sunt la nivelul tenului este recomandat să nu te machiezi sau să aplici diferite creme care pot îngreuna examinarea sau diagnosticul.

Atunci când ajungi în cabinetul medicului, acesta îţi va face mai întâi o anamneză. Îţi va pune întrebări despre istoricul medical, investigaţiile realizate anterior, dacă ai luat vreun tratament dermatologic şi despre problema pe care ai constatat-o la nivelul pielii. După aceea urmează examenul clinic, consultaţia dermatologică propriu-zisă. Medicul va examina leziunile de la nivelul pielii şi va putea realiza manevrele specifice pentru a depista şi diagnostica problema medicală. Se poate folosi şi de un dermatoscop pentru o examinare mai atentă.

În partea finală a consultaţiei, medicul îţi va comunica diagnosticul, dacă mai sunt necesare şi alte investigaţii sau tratamentul propus. Se pot recomanda diferite creme şi loţiuni sau tratament intern cu pastile, în funcţie de afecţiuni. Dacă este cazul, se va stabili şi un plan de monitorizare periodică a pacientului.

Cauți clinică obstetrică ginecologie în București, sector 2?

Contactează-ne și te ajutăm cu orice informație.

0758 255 838 0758 255 838 Str. Vatra Luminoasa nr 2-24 Luni – Vineri: 09:00 – 20:00 Lasă-ne un mesaj

    Ai intrebari?

    Completeaza formularul de mai jos, iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp posibil.

    Newsletter